Agenda

September 2023

Op 11 september geef ik de training ‘Over rouw gesproken bij kinderen en jongeren‘ in Delft in de Voorstraat 51. Voor professionals die met kinderen en jongeren werken en daarbij verliessituaties tegenkomen (echtscheiding/overlijden/ziekte)

Op deze dag leer je over: Ontwikkelingsfasen t.o.v. de dood, rouwreacties, rouwmodellen, gezinsdynamiek: wet van de dubbele bescherming en parentificatie, werkvormen om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over moeilijke thema’s, wanneer je moet verwijzen/hulp moet inschakelen

De training is geaccrediteerd voor SKJ (Jeugdzorgprofessionals, 8 punten) en het Registerplein.

Kosten: € 210,-

Op 18 september geef ik een training aan (persoonlijk) begeleiders van Gemiva in Gouda over rouw bij mensen met een verstandelijke beperking en NAH. De training zal een combinatie zijn van theorie met veel praktische werkvormen.

Op 29 september start de driedaagse trainingOver rouw gesproken‘ in Voorschoten in het Bondsgebouw aan de Leidseweg.

Als jij als professional beter wil leren omgaan met situatie van verlies en reacties van rouw en niet bang bent om jezelf kwetsbaar op te stellen, dan is deze training iets voor jou. Een training die je leert om te gaan met mensen in rouw door middel van actuele theorie over rouw, verkennen van eigen verlieservaringen, communicatie bij rouw, begrenzen en betekenis geven.

De training kost € 595,- inclusief thee/koffie/lunch/materiaal (ex BTW) pp.

Deze training is geaccrediteerd voor

  • SKJ (Jeugdzorgprofessionals, 24 punten)
  • POH-GGZ (praktijkondersteuners huisartsen, 18 punten)
  • Register Vaktherapeuten (RV, 22 punten)
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (18 punten)
  • Registerplein (22,5 punten)
  • NaVU (uitvaartzorg, 25 punten)

De andere trainingsdagen zijn 13 oktober en 27 oktober. Deze training geef ik samen met Pauline Stadhouders van de Levensboom Delft.

Oktober 2023

Op 2 oktober geef ik een workshopdag voor mensen die de training ‘Over rouw gesproken bij kinderen en jongeren‘ eerder volgden in Delft, Voorstraat 51, samen met Pauline Stadhouders. Op deze dag leer je talloze werkvormen die je kan inzetten.

Op 3 oktober start de rouwgroep voor ouders van een overleden kind in Voorschoten in het Atelier bij Creatief centrum Oud Woelwijck. De groep beslaat acht dinsdagavonden. In januari 2024 is er een terugkomavond. Deze groep begeleid ik samen met Pauline Stadhouders. Ouders kunnen samen deelnemen maar ook individueel. Bij belangstelling kan ik de flyer toesturen. De andere avonden zijn: 10, 17, 24 en 31 oktober en 7, 14 en 28 november. De avonden zijn van 19.30 tot 21.30 uur.

Op 13 en 27 oktober geef ik de training ‘Over rouw gesproken‘ in Voorschoten in het Bondsgebouw samen met Pauline Stadhouders van de Levensboom Delft. Deze training is gestart in september.

Op 23 oktober begeleid ik de intervisiebijeenkomst voor gastvrouwen en gastheren van Scarabee, Centrum voor leven met en na kanker.

November 2023

Op 3 november begeleid ik een intervisiebijeenkomst voor zorgvrijwilligers van Hospice Wassenaar.

Op 6 november en 20 november geef ik de training ‘Over rouw gesproken de Verdieping‘ in Delft voor mensen die de basistraining bij ons hebben gevolgd. We gaan in op overlevingsmechanismen, hechting en trauma. Deze training geef ik samen met Pauline Stadhouders van de Levensboom Delft.

Op 12 november werk ik mee aan het Nabestaanden Café in Leiden met het thema wat verlies je nog meer naast je dierbare?

Op 17 november zal ik in Villa Trost gedichten voordragen en een workshop verzorgen voor vrijwilligers.

Op 29 november zal ik een training geven in het Haga Ziekenhuis voor verpleegkundigen om meer oog te krijgen voor de rouw van naasten.

December 2023

Op 14 en 15 december verzorg ik de verdiepingsdagen Dorst of Doodsangst over omgaan met spiritueel leed in de palliatieve zorg. Voor vrijwilligers in de VPTZ. De twee dagen vinden plaats in het Dominicanenklooster in Huissen en ik geef deze samen met Anne Goossensen. Voor opgave en meer informatie: www.dominicanenkloosterhuissen.nl