Agenda

December 2022

Op 7 december begeleid ik de Scarabee Kids, een lotgenotengroep voor kinderen van 4-12 jaar die thuis te maken hebben met kanker. Iedere woensdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur. Zie voor het programma of meer informatie de website www.inloophuisscarabee.nl

Op 8 december zal ik in het Rouw Café van Rotterdam voordragen uit mijn gedichtenbundel ‘Rouwen tussen eb en vloed’ met muzikale omlijsting van Ruud Meester op cello.

Januari 2023

Op 4 januari begeleid ik de lotgenotengroep Scarabee Kids bij Inloophuis Scarabee in Leiden, centrum voor leven met kanker, van 14.30 – 16.00 uur. Deze groep is voor kinderen van 4-12 jaar. Zie hiervoor de website www.inloophuisscarabee.nl

Op 13 januari, 20 januari en 3 februari 2023 geven Pauline Stadhouders van de Levensboom in Delft en ik de training ‘Over rouw gesproken’ in Delft. Deze training is geaccrediteerd voor vijf beroepsgroepen (NaVU, SKJ, POH GGZ, register vak therapie en V&VN). Via het STAP budget kan dit worden aangevraagd.

Op 18 januari is er een kennismakingsmiddag voor ouders van kinderen die willen deelnemen aan de rouwgroep voor kinderen in Delft begeleid door Pauline Stadhouders en mijzelf. De groep start met een ouderbijeenkomst op 8 februari en daarna komen de kinderen (7-12 jaar) zeven maal bij elkaar op woensdagmiddag in Buurthuis Onder de Schie aan de Rotterdamseweg. (15/2, 22/2, 8/3, 15/3, 22/3 29/3 en 12 april)

Op 23 januari geven Pauline Stadhouders en ik de training ‘Over rouw gesproken bij kinderen en jongeren’ voor jeugdprofessionals in het Bondsgebouw Voorschoten. Geaccrediteerd voor SKJ en het registerplein.

Op 25 en 26 januari geef ik de Verdiepingsdagen ‘Dorst of doodsangst, omgaan met spiritueel leed’ voor vrijwilligers in de palliatieve zorg in Dominicanenklooster Huissen samen met Annemarie Hidding. Opgeven kan via de website van het klooster. www.dominicanenkloosterhuissen.nl

Februari 2023

Op 1 februari begeleid ik Scarabee Kids bij Inloophuis Scarabee, centrum voor leven met kanker. Hier kunnen deze middag van 14.30 – 16.00 uur kinderen van 4-12 jaar terecht die te maken hebben met kanker in hun gezin. Op de website van Scarabee is het hele programma te vinden. www.inloophuisscarabee.nl

Op 8 februari is er een ouderbijeenkomst van de lotgenotengroep voor kinderen van 7-12 jaar die een gezinslid hebben verloren. In buurthuis Onder de Schie te Delft aan de Rotterdamseweg. De groep start zelf op 15 februari in Delft. De groep heeft zeven bijeenkomsten in febr/mrt en april.

Op 9 en 23 februari geef ik samen met Pauline Stadhouders een training over rouw bij kinderen in de basisschoolleeftijd aan Solidoe Kinderopvang

Op 20 februari zal ik ambulante hulpverleners van de AED trainen in het omgaan met rouw bij kinderen en jongeren.

Maart 2023

Op 6 maart geven Pauline Stadhouders en ik een training over rouw bij kinderen en jongeren aan verpleegkundigen en jeugdartsen van GGD HM in de regio Leiden.

Op 10 maart geef ik de training “Over rouw gesproken bij kinderen en jongeren” in Delft samen met Pauline Stadhouders van de Levensboom Delft. Geaccrediteerd voor SKJ en registerplein.

Op 20 maart en 27 maart geven wij samen de training “Over rouw gesproken de verdieping” in Delft voor mensen die de basistraining “Over rouw gesproken” hebben gevolgd.