Agenda

Juni 2023

Op 7 juni begeleid ik Scarabee Kids bij Inloophuis Scarabee, centrum voor leven met en na kanker. Deze lotgenotengroep is voor kinderen van 4-12 jaar die thuis te maken hebben met kanker. Voor het programma kijk op www.inloophuisscarabee.nl

Op 21 juni train in samen met Pauline Stadhouders een groep POH GGZ van Arkin in Amsterdam over het praktisch toepassen van de rouwtaken en het duaal procesmodel.

September 2023

Op 11 september geef ik de training ‘Over rouw gesproken bij kinderen en jongeren‘ in Delft in de Voorstraat 51. Voor professionals die met kinderen en jongeren werken en daarbij verliessituaties tegenkomen (echtscheiding/overlijden/ziekte)

Op deze dag leer je over: Ontwikkelingsfasen t.o.v. de dood, rouwreacties, rouwmodellen, gezinsdynamiek: wet van de dubbele bescherming en parentificatie, werkvormen om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over moeilijke thema’s, wanneer je moet verwijzen/hulp moet inschakelen

De training is geaccrediteerd voor SKJ (Jeugdzorgprofessionals, 8 punten) en het Registerplein.

Kosten: € 210,-

Op 29 september start de driedaagse trainingOver rouw gesproken‘ in Voorschoten in het Bondsgebouw aan de Leidseweg.

Als jij als professional beter wil leren omgaan met situatie van verlies en reacties van rouw en niet bang bent om jezelf kwetsbaar op te stellen, dan is deze training iets voor jou. Een training die je leert om te gaan met mensen in rouw door middel van actuele theorie over rouw, verkennen van eigen verlieservaringen, communicatie bij rouw, begrenzen en betekenis geven.

De training kost € 595,- inclusief thee/koffie/lunch/materiaal (ex BTW) pp.

Deze training is geaccrediteerd voor

  • SKJ (Jeugdzorgprofessionals, 24 punten)
  • POH-GGZ (praktijkondersteuners huisartsen, 18 punten)
  • Register Vaktherapeuten (RV, 22 punten)
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (18 punten)
  • Registerplein (22,5 punten)
  • NaVU (uitvaartzorg, 25 punten)

De andere trainingsdagen zijn 13 oktober en 27 oktober. Deze training geef ik samen met Pauline Stadhouders van de Levensboom Delft.

Oktober 2023

Op 2 oktober geef ik een workshopdag voor mensen die de training ‘Over rouw gesproken bij kinderen en jongeren‘ eerder volgden in Delft, Voorstraat 51, samen met Pauline Stadhouders. Op deze dag leer je talloze werkvormen die je kan inzetten.

Op 13 en 27 oktober geef ik de training ‘Over rouw gesproken‘ in Voorschoten in het Bondsgebouw samen met Pauline Stadhouders van de Levensboom Delft. Deze training is gestart in september.

November 2023

Op 6 november en 20 november geef ik de training ‘Over rouw gesproken de Verdieping‘ in Delft voor mensen die de basistraining bij ons hebben gevolgd. We gaan in op overlevingsmechanismen, hechting en trauma. Deze training geef ik samen met Pauline Stadhouders van de Levensboom Delft.

Op 29 november zal ik een training geven in het Haga Ziekenhuis voor verpleegkundigen om meer oog te krijgen voor de rouw van naasten.